Wydanie nr 319 / 2024   

 

środa, 13 marzec 2019 18:31

Maluta doceniona w Europie „Certyfikatem Dziedzictwo Kulinarne Pomorskie"

Napisał

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Nowy Dwór Gdański Maluta odznaczona "Certyfikatem Dziedzictwo Kulinarne Pomorskie”

Maluta została odznaczona„Certyfikatem Dziedzictwo Kulinarne Pomorskie" wydanym przez Europejską Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego (ESRDK). Podstawowa zasada, którą kierują się twórcy ESRDK, to ścisły związek wyrobu z regionem. Produkt lub potrawa musi się opierać na surowcach uzyskanych lokalnie i/lub na tradycjach kulinarnych. Koncepcję Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego realizuje obecnie 46 regionów z 13 krajów.

Serdecznie  gratulujemy.

Więcej

Skomentuj