W piątek 20 sierpnia świętowaliśmy wspólnie w porcie jachtowym w Kątach Rybackich Dzień Rybaka. Rejsy po zalewie wiślanym, animacje dla dzieci, występy i koncert tradycyjnie znalazły się w programie obchodów. Znany kucharz ugotował dla gości potrawę, a zespół Mała Mi zaprezentował nowy program na scenie.
Dla mieszkańców i turystów zaplanowano szereg atrakcji. Pokaz kulinarny z udziałem popularnego Roberta Sowy, degustacja potraw rybnych: sandacza w ziołach z kaparami oraz pieczonego dorsza w sosie meksykańskim z oliwkami połączona z promocją nowej książki znanego restauratora. Ponadto morskie animacje dla najmłodszych, stanowiska promujące lokalnych twórców i rękodzielników, a także pełen pozytywnej energii folkowo-rockowy koncert formacji Mitra.
Termin obchodów został przesunięty z czerwca. Przez reżim sanitarny organizatorzy zrezygnowali z wielu atrakcji, jednak święto Dnia Rybaka się odbyło i wszyscy dobrze się bawili.